Tuesday, July 23, 2024
HomeMaqedoniNë Qeverinë e re të RMV-së do të jenë 20 burra dhe...

Në Qeverinë e re të RMV-së do të jenë 20 burra dhe 3 gra, mosha mesatare është 47 vjeç

Hristijan Mickoski do të jetë kryeministri i 13-të dhe ai do të udhëheqë qeverinë e 20-të që nga pavarësia e vendit.

Qeveria e re e propozuar nga Mickoski do të ketë 24 anëtarë. Përveç kryeministrit do të jenë edhe 23 zëvendëskryeministra dhe ministra të tjerë, 20 prej të cilëve kanë portofol.

Në qeverinë e re do të jenë 20 burra dhe vetëm tre gra. Mosha mesatare e anëtarëve të qeverisë është 47 vjeç. Më i madhi është 66 vjeç dhe më i riu 33.

Pesëmbëdhjetë anëtarë janë nga koalicioni i udhëhequr nga OBRM-PDUKM, gjashtë nga koalicioni Vlen dhe dy nga ZNAM.

Shumica parlamentare që pritet të mbështesë Qeverinë e re në Dhomën e Legjislativit numëron 78 deputetë – 58 nga koalicioni OBRM-PDUKM, 14 nga Vlen dhe gjashtë nga ZNAM.

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit

Recent Comments