Tuesday, July 23, 2024
HomeBotaZvicra pranon të hapë zyrën e NATO-s në Gjenevë

Zvicra pranon të hapë zyrën e NATO-s në Gjenevë

Këshilli Federal (Qeveria) Zvicerane ka rënë dakord për hapjen e një zyre të NATO-s në Gjenevë, e cila do të merret me marrëdhëniet me organizatat ndërkombëtare, tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Zvicrës, Pierre-Alain Eltschinger.

“Zvicra mori një kërkesë zyrtare nga NATO në fund të vitit 2023 për të hapur një zyrë ndërlidhëse,” vuri në dukje ai. “Këshilli Federal ka dhënë miratimin në parim për hapjen e një zyre të tillë dhe Ministria e Jashtme është përgjegjëse për zhvillimin e hapave të ardhshëm në bashkëpunim me NATO-n”. “Informacionet për datën e hapjes do të komunikohen në vijim”, tha ai.

Në Bernë, ata rrjedhin nga fakti se “një zyrë e tillë nuk është një zyrë dypalëshe e Aleancës së Atlantikut të Veriut me Zvicrën, por është një zyrë ndërlidhëse e NATO-s me organizatat ndërkombëtare dhe joqeveritare me seli në Gjenevë”. “Aleanca tashmë ka dy zyra të tilla ndërlidhëse në Nju Jork dhe Vjenë”, kujtoi përfaqësuesi i Ministrisë së Jashtme. “Ato kontribuojnë në zhvillimin e marrëdhënieve të Aleancës me organizatat ndërkombëtare ndërkombëtare dhe monitorojnë ngjarjet në nivel shumëpalësh.” Zyra e Gjenevës “do të ndjekë të njëjtën logjikë shumëpalëshe”. Nga ana tjetër, “Zvicra do të vazhdojë të komunikojë me NATO-n përmes përfaqësuesit të saj në Bruksel”.

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit

Recent Comments