Tuesday, July 23, 2024
HomeLajmeVjetërsohet edhe rasti “Tender”, ku e akuzuar ishte Elizabeta Kançeska-Milevska

Vjetërsohet edhe rasti “Tender”, ku e akuzuar ishte Elizabeta Kançeska-Milevska

Për shkak të ndryshimeve të fundit në Kodin Penal, është vjetërsuar rasti “Tenderët” i PSP-së, në të cilin një nga të akuzuarit ishte edhe ish-ministrja e Kulturës, Elizabeta Kançeska-Milevska.

Pas pesë vitesh gjykim, vitin e kaluar Gjykata Penale shpalli pafajësinë dhe kur rasti arriti në Gjykatën e Apelit, u konfirmuar vjetërsia.

“Është pranuar ankesa e PTHP (me pretendimin e parashkrimit) dhe me ankesë dhe sipas detyrës zyrtare aktgjykimi lirues është ndryshuar në negativ”, thonë nga Apeli për “Fokus”.

Rasti “Tenderë” është hapur nga PSP-ja, me të cilin ishte përgjegjës prokurori Stevço Donev, i cili tani është prokuror i lartë publik. Sipas aktakuzës, ish-ministrja është ndjekur penalisht për një tender të montuar me kompaninë “Beton Shtip”, i cili kapte vlerën e një milion eurove.

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit

Recent Comments