Tuesday, July 23, 2024
HomeLajmeTaravari për Politiko: BDI-ja nëpërmjet Ballkanit të Hapur mundësoi hyrjen e influencës...

Taravari për Politiko: BDI-ja nëpërmjet Ballkanit të Hapur mundësoi hyrjen e influencës serbe në vend

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët dhe kandidati për president Arben Taravari sot ka qenë i intervistuar nga emisioni Politiko në televizionin Kanal 10. Ai ka deklaruar që influenca serbe në Maqedoni të Veriut ka hyrë nëpërmjet BDI-së duke përkrahur projektin e Ballkanit të Hapur:

‘Nuk ja fali z. Ali Ahmeti që ka hapur derën për të fuqizuar Serbinë me Ballkanin e Hapur, si një projekt që fuqizoi dukshëm mirë influencën serbe. Në anën tjetër, më shumë takime BDI ka realizuar me Aleksandar Vuçiçin se sa me Albin Kurtin.’

Ai gjithashtu ka deklaruar që kundërkanditati i tij, z. Bujar Osmani, ka realizuar më shumë vizita zyrtare në Beograd se sa në Prishtinë:

‘Këtu nuk e përfshijmë vetëm z. Ahmeti, por edhe kundërkanditatin tim, ministrin e jashtëm aktual të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, i cili më shumë ka bërë vizita zyrtare në Serbi se sa në Kosovë. Kjo dëshmon influencën serbe që ka hyrë nëpërmjet BDI-së në Maqedoni të Veriut’.

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit

Recent Comments