Monday, July 15, 2024
HomeKulturëShpallet data e ceremonisë së ndarjes së çmimeve “Oscars 2025”

Shpallet data e ceremonisë së ndarjes së çmimeve “Oscars 2025”

Ceremonia e ndarjes së çmimeve do të zhvillohet në Teatrin Dolby në Los Angeles dhe do të transmetohet sërish drejtpërdrejt në rrjetin televiziv amerikan ABC.

Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit në SHBA njofton se tapeti i kuq i natës më të madhe filmike të Hollivudit për vitin e ardhshëm do të hapet më 2 mars. Ky do të jetë edicion i i 97-të i çmimeve Oscar.

Vihet re se ceremonia e këtij viti, e cila pati interes të veçantë për shkak të George Lanthimos dhe Alexander Payne, e cila u zhvillua më 10 mars, është ndjekur nga afërsisht 19.5 milionë shikues, një numër i rritur me rreth 4% krahasuar me një vit më parë, ndërsa është hera e tretë radhazi që tregon rritje të shikueshmërisë.

Sipas Variety, ceremonia e ndarjes së çmimeve do të zhvillohet në Teatrin Dolby në Los Angeles dhe do të transmetohet sërish drejtpërdrejt nga rrjeti televiziv amerikan ABC.

Afati i fundit i paraqitjes për kategoritë e përgjithshme konkurimit është dita e enjte, 14 nëntor. Votimi paraprak për listat e ngushta në dhjetë kategori do të zhvillohet nga data 9 deri më 13 dhjetor, ndërsa rezultatet do të shpallen më 17 dhjetor. Votimi për nominimet është caktuar në datat 8-12 janar 2025 me shpalljen zyrtare më 17 janar.

Ceremonia e shkëlqyer e Golden Globes 2025, e konsideruar si një pararendëse e Oscars pas nënshkrimit të një marrëveshjeje pesëvjeçare me CBS, do të mbahet më 5 janar. /Liberale

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit