Friday, June 14, 2024
HomeKryesoretPas Hazbi Likës, nga BDI ikin dhe funksionar të tjerë!? Ali Ahmeti...

Pas Hazbi Likës, nga BDI ikin dhe funksionar të tjerë!? Ali Ahmeti pranon letër të funksionarëve që distancohen nga vendimet e tij! (Dokument)

Njëri nga eksponentët e lartë të BDI-së në Tetovë i ka dërguat letër kreut të BDI-së, Ali Ahmeti se po distancohet nga të gjitha aktivitetet partiake. Arsye për këtë, siç thuhet në letrën e siguruar, është formimi i Frontit Europian, për të cilin, siç thuhet në letër, ka dështuar.

– Konsideroj se pas dështimit të konstituimit të “Frontit të madh për Evropë” i proklamuar më herët, koalicionimet aktuale me parti të tjera të vogla si “parti individe”, si dhe me parti të pakicave etnike, ndoshta edhe mund të arsyetohet me idenë e formimit të “Frontit Evropian” si dhe demonstrimit, për herë të parë, të kapacitetit koalicionues të Bashkimit Demokratik per Integrim ndaj partive të pakicave, mirepo koalicionimi me nje parti me afat përdorimi të skaduar që moti që vegjeton në skenën politike në njp gjendje agonie dhe që udhëhiqet nga një person ekstrem destruktiv, recidivist dhe i sankcionuar ndërkombëtarisht, është jo vetëm i gabuar por edhe tejet kompromentues”, thuhet në letrën e dërguar nga anëtarëi i Këshillit Kombëtar të BDI-së, i cili na u lut që emrin ta mbajmë anonim.

Ai thotë se nuk pajtohet që BDI të koalicionojë me parti që janë individuale dhe me fumtjen e në lista të kryetarëve të partive që janë dënuar nga institucionet ndërkombëtare.

“Prandaj unë, si anëtar i Keshillit Kombëtar të Bashkimit Demokratik per Integrim, për aq sa u tha me lartë, deklaroj se jam kategorik kundër këtij koalicionimi. I vetëdijshëm se ky qëndrim i imi do të jetë në kundërshtim me vendimin e shumices dhe rrjedhimisht nuk do ndryshojë asgjë, megjithatë e ndjej si një detyrim moral që për shkak të qëndrimeve të mija të deklaruara hapur lidhur me këtë koalicionim absurd dhe kompromentues të distancohem nga ky vendim i Kryetarit te Bashkimit Demokratik për Integrim”, thuhet në letrën e dërguar kryesisë së BDI-së nga Anëtari i Këshillit Kombëtar të partisë, i cili vazhdimisht ka qenë edhe në pozita partiake.

Burime nga brenda partisë, njoftojnë se ky është vetëm një rast nga dhjetëra raste të cilat deri në këto momenti i kanë dërguart letër kreut të BDI-së Ali Ahmeti se nuk pajtohen me idenë e tij për formimin e një “Fronti Europian” me siç i quajnë, “Parti të individëve”. Ndërsa sot nga BDI edhe zyrtarisht u largua nga BDI edhe njëri nga funmksionarët kyç, Hazbi Lika, i njohur si Komandant Çela.

Në postin e publikuar në Facebook, nënkuptohej se Lika po koordinohet për fitoren e VLEN.

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit

Recent Comments