Tuesday, July 23, 2024
HomeLajmeIPIS: Opozita shqiptare në epërsi të theksuar në zonën 6, kurse në...

IPIS: Opozita shqiptare në epërsi të theksuar në zonën 6, kurse në zonën e dytë zgjedhore thuajse baraz!

Instituti për Kërkime Politike Shkup (IPIS), sonte në Televizionin Shtetërorë ka publikuar rezultatet e sondazhit të fundit për zonën zgjedhore 2 dhe zonën zgjedhorë 6-të.

Sipas sondazhit, në zonën zgjedhore 2, Bashkimi Demokratik për Integrim do të merrte 6.9% të votave kurse koalicioni opozitar VLEN, bashkë me Aleancën për Shqiptarët sipas sondazhit në zonën zgjedhore dy, do të merrte 6,8% të votave, (4,8% Lëvizja Europjane për ndryshim si dhe 2 % ASH).

Kurse në zonën zgjedhore 6-të sipas Institutit për Kërkime Politike (IPIS), Bashkimi Demokratik për Integrim është forca e parë politike, para VLEN, VMRO-së dhe LSDM-së.

Sipas sondazhit, BDI-ja në zonën zgjedhore 6-të do të merrte 17,5%,kurse Opozita e bashkuar shqiptare 22,6% respektivisht (15.4%, LEN dhe 7,2% ASH) ,VMRO-ja me 8.5%, LSDM-ja me 4%, pas të cilave renditen edhe LEVICA po edhe partia e Maksim Dimitrievskit.
Duhet theksuar se sondazhi i ka të llogaritura votat e ndara të LEN dhe Aleances për shqiptarët, po rduke e ditur faktin se fraksioni i pakënaqur i Selës është gati i papërfillshëm në zonën e gjashtë zgjedhore , ku bën pjesë qyteti i Gostivarit si dhe në zonën e dytë ku nga 18 anëtarë të Kuvendit të ASH-së, 16 janë në anën e Taravarit./Fol.mk

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit

Recent Comments