Monday, July 15, 2024
HomeMaqedoniAnketa e IRI-t: 22% e qytetarëve shqiptarë i besojnë Taravarit, për Ahmetin...

Anketa e IRI-t: 22% e qytetarëve shqiptarë i besojnë Taravarit, për Ahmetin 59% kanë mendim negativ

Nga analiza e IRI-it del që 22% e qytetarëve të anketuar kanë mendim pozitiv për Arben Taravarin ndërsa vetëm 19% për Ali Ahmetin, pra një dallim prej 3 pikë përqindje. Në anën tjetër, Ali Ahmeti është 8 pikë përqindje më para me mendimin shumë negativ nga ana e qytetarëve, gjë që tregon se Ali Ahmeti është shumë më i padëshirueshëm sesa Arben Taravari si politikanë.

Ndërkohë, sot BDI gënjeu duke pretenduar se IRI nxjerr hmetin politikanin e dytë më të besueshëm, megjithatë Instituti Ndërkombëtar Republikan Amerikan (IRI) nuk gënjen.

Në anketë janë vendosur tetë (8) lider politikë, prej tyre vetëm dy shqiptarë, pra Taravari dhe Ahmeti ku ky i fundit del me besueshmëri shumë më të ulët.

Kjo besueshmëri ndaj Taravarit, dëshmon edhe një herë se si politikan transparent dhe i hapur ndaj qytetarëve, në vijë të shërbimit dhe llogaridhënies së plotë, veprimet e tija në politikë gëzojnë mbështetje te popullata.

Ndryshe, anketa është realizuar prej 2 shkurt deri më 5 mars, përkatësisht në periudhën para mbajtjes së zgjedhjeve të prillit dhe majit.

Sondazhi më i fundit shumëkombësh në Ballkanin Perëndimor është kryer nga Qendra për Vështrime në Hulumtimet e Anketave (CISR) në kuadër të Institutit Ndërkombëtar Republikan (IRI).

RELATED ARTICLES

Lajmet e fundit